Ao debate asistirán:
•        Daniel Martínez, director do Hotel Abba Praia de Xixón,
•        José Antonio Campoviejo, cociñeiro do restaurante con Estrela Michelin O Curral do Indianu
•         David Fernández-Prada, CEO de Gustatio e xornalista gastronómico.

Os profesionais do sector e aquelas persoas interesadas en turismo e gastronomía participarán nestes debates sobre o valor que achega ao territorio a cociña de proximidade. Esta mesa redonda terá lugar no Teatro, en Ribadeo, mañá mércores, 28 de novembro, a partir das 17:00 horas.

Segundo os organizadores “o obxecto das sesións é mostrar como a produción de alimentos locais de calidade supón un elemento de atracción ao territorio e un aumento do valor engadido desas producións, ademais de converter á hostalería do territorio no primeiro e máis importante chanzo de consumo dos devanditos produtos locais”.

Tras a mesa redonda José Antonio Campoviejo ofrecerá un show cooking a partir das seis da tarde aos asistentes, onde mostrará como elabora cinco das súas creacións desenvoltas con produto de proximidade.
A entrada é gratuíta e a duración da mesa redonda e o showcooking é de dúas horas aproximadamente.