O xurado profesional decidiu que o primeiro premio foi para o Bar Queimada, o segundo para Ramonita e o terceiro para El Oviedo. A Tapa de Ribadeo recaeu no Marinero que obtivo, a súa vez, unha mención especial pola súa elaboración excepcional. E outra mención especial foi para o Kalpa Amodiño por ser pensada a súa tapa para toda a clientela e elaborada con creatividade e produtos de cerca. E o público decidiu que a mellor tapa fose a elaborada por La Flor de Jose e a mellor barra recaeu no Bar Queimada. 

Todos eles recolleron esta tarde os seus agasallos. O concelleiro de Desenvolvemento Local e Turismo, Pablo Vizoso, felicitou aos gañadores do XVI Ribadeo de Tapeo: “queremos felicitar a todos os gañadores, aos elixidos polo xurado profesional e aos elixidos polo público. E queremos darlles as grazas aos trinta establecementos hostaleiros que participaron na décimo sexta edición do noso concurso gastronómico, un referente en Galiza ao longo de todos estes anos. Isto é algo do que nos sentimos especialmente orgullosos desde o Concello de Ribadeo, como organizadores deste evento gastronómico durante todo este tempo”.

E engadiu: “tamén queremos agradecerlle ao público, ao de Ribadeo e ao de toda a contorna, o apoio ao noso concurso gastronómico. E aproveito tamén esta ocasión para agradecer, unha vez máis, as colaboracións da hostalaría local e das firmas que apostaron polo Ribadeo de Tapeo, para que o público puidese participar nun importante sorteo de agasallos, que tamén entregamos esta tarde”.

O concelleiro de Desenvolvemento Local lembrou algunhas das novidades do décimo sexto Ribadeo de Tapeo: “como foi o vídeo elaborado sobre o pemento de Piñeira e a cebola de Vilaselán para dar a coñecer estes dous produtos locais e un merecido recoñecemento ás agricultoras e agricultores destas dúas parroquias e por extensión de todo o concello, ou a creación do premio para o/a picariño/a lambón/ha pensado para os menores de 12 anos que acompañasen á súa familia durante o Ribadeo de Tapeo. Ademais mantivéronse características típicas como os soños gastronómicos, que son eses packs ofrecidos polos hoteis de Ribadeo para gozar desta cita. E o arranque desta edición coincidiu coa presenza no porto da Nao Victoria. Todo ilo aderezado con visitas guiadas, concertos, obradoiro de cociña de tempada e proximidade ou o escape room”.

Pablo Vizoso tamén tivo palabras de agradecemento “para o departamento de Desenvolvemento Local do Concello de Ribadeo e para a técnica de Turismo, Begoña García, polo traballo realizado”.

Ao final do acto todas as galardoadas e galardoados fixeron xuntos a tradicional foto de grupo.